Ознака: донации

Партијата на Ѓукановиќ добивала фиктивни донации?

До парламентарните избори во 2016 година владејачката Демократска партија на социјалистите парите од црните фондови ги уфрлала во легалните текови, така што партиски функционери...

Собрани над милион евра за повредените полицајци за време на протестите...

Во онлајн акцијата за прибирање средства за припадниците на француската полиција и жандармерија повредени за време на протестите на „жолтите елеци”, што пред два...

Нотарската комора со донации за деца од Скопје, Битола и од...

Хуманоста и споделувањето се неизоставен дел од празничната традиција што Нотарската комора на Република Македонија ја практикува низ годините. Оваа година донации од страна...

Зимски јакни за 300 ученици од социјални семејства во општина Бутел

Градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски денеска ќе им подели нови зимски јакни на 300 ученици од социјално ранливите семејства од основните училишта во...

Новинарот на „Шпигел“ што измислувал стории собирал донации на својата банкарска...

Новинарот на германскиот неделник „Шпигел“, Клас Релотиус, кој измислуваше информации за своите текстови, може да биде обвинет дека од читателите собирал донации за сиромашните...

Американците собираат пари за ѕидот на Трамп

Поддржувачот на американскиот претседател Доналд Трамп, Брајан Колфаџ, покрена интернет-кампања за донации наменети за изградба на граничниот ѕид помеѓу САД и Мексико, преку која беа...

На „Титаник“ се прикажуваат уплатници со донации за ВМРО-ДПМНЕ

Во претпладневниот дел на судското рочиште за случаjот „Титаник“ се прикажуваа скенирани уплатници ПП-10 од физички лица со назнака донација ВМРО-ДПМНЕ на износи од...

Државни донации за пензии на свештенството

Владата на Србија одобри еден милион евра од државниот буџет за помош на Патријаршијата на Српската православна црква, за да се покријат долговите за...

Социјалните мрежи преплавени со барања за донации

Огромен број молби за донации секојдневно го преплавуваат интернет-просторот. Социјалните мрежи се преполни со барања за донации, кои се чини се единствена надеж за...

Македонец од Канада донираше 100.000 долари за бојкот на референдумот

Македонците од Канада даруваа над 145 илјади канадски долари за поддршка на кампањата за бојкот на референдумот на 30 септември. Загрижени за состојбите во татковината...