Ознака: дом

Полицијата трага по двајца штитеници што го напуштиле домот

Во Полициска станица Карпош било пријавено дека од Јавната установа за згрижување деца со воспитно социјални проблеми и нарушено поведение на ул.„Козле“ во Скопје...

ДОМ: Македонскиот јазик е историски факт и сегашна реалност

Условувањето на евроинтеграциските процеси на земјава со именување на македонскиот јазик како официјален јазик и откажување на Македонија од македонското малцинство во Бугарија, го...

ДОМ: Веднаш да запрат градежните активности во Старата скопска чаршија!

Зелена партија ДОМ остро се спротивставува на градежните активности во Старата скопска чаршија и бараат веднаш да запрат ископувањата. - Чаршијата е културно историско јадро...

Домување – Фенгшуи-предмети за позитивна енергија во домот

Еден од најважните аспекти на кинеската филозофија е привлекување на енергијата ки. Тоа придонесува за успех и просперитет во сите области на животот, затоа...

Нова столарија на општинската зграда и домот на културата

Привршуваат активностите за промена на столаријата на општинската зграда и во домот на културата во Берово. По повеќе од две децении, општинската зграда и...

Домување – Навики за позитивна енергија во вашиот дом

Нашиот дом на некој начин е продолжување на тоа што сме и затоа она што го правиме секојдневно во домот може да го обликува...

Изгласан законот за забранување увоз на отпад кој се користи за...

Собранието попладнево ги изгласа измените на Законот за управување со отпад, со кој се забранува увоз на отпад кој би се користел како гориво....

ДОМ: Итни мерки против аерозагадувањето, наместо само препораки

МАКЕДОНИЈАДОМ: Итни мерки против аерозагадувањето, наместо само препоракиОбјавено пред 14 минути - 26 јануари, 2020Од Макфакс Во услови на енормно аерозагадување, со концентрации на ПМ10...

Домување – Мали трикови за уредување на домот

Ако не сте во можност целосно да го реновирате домот, овие мали трикови ќе ви помогнат да направите промена. Замената на само две столчиња...

Пратеничките од ДОМ гласаа против рамниот данок

Пратеничките од ДОМ на пленарна седница гласаа против враќањето на рамниот данок, што ќе се применува во следните три години. - Прогресивниот данок овозможува социјална...