10.8 C
Skopje
3.12.2021 - 15:24

Ознака: Домување

Домување – Не запоставувајте ја бањата

Можеби станува збор за мала, скриена просторија, но изгледот и чистотата на бањата оставаат впечаток за целиот дом. При уредување на бањата, потребно е...

Домување – Навики за позитивна енергија во вашиот дом

Нашиот дом на некој начин е продолжување на тоа што сме и затоа она што го правиме секојдневно во домот може да го обликува...

Домување – Обичните палети можат да го променат вашиот дом

Купувањето нов мебел за многумина е скапо, но и луксуз. Поради тоа се бараат нови и поевтини варијанти за да се избегнат трошоците. Со...

Домување – Интересни трикови за поубав ходник

Ходникот е просторија што на некој начин нè запознава со секој простор за живеење, а бидејќи се наоѓа на влезот на нашиот дом, многу...

Домување – Како да се ослободите од непријатните мириси во кујната?

Дали често чувствувате непријатни мириси во вашата кујна? Понекогаш отворањето прозорец не е најдобро решение, особено во овие студени зимски месеци. Сепак, постојат трикови...

Домување – Мали трикови за уредување на домот

Ако не сте во можност целосно да го реновирате домот, овие мали трикови ќе ви помогнат да направите промена. Замената на само две столчиња...

Домување – Растенија за вашата канцеларија што се лесни за одржување

Вашата канцеларија можете да ја претворите во пријатна оаза што ќе ве поттикне повеќе да работите, а најдобриот начин да го направите тоа е...

Како да се справите со кондензацијата

Знаеме дека кондензацијата е премин на гас или пареа во течна или цврста состојба. Кондензацијата во станбените објекти се јавува како резултат на големата...

Избегнете ги грешките при перење на алиштата

На многумина перењето алишта им е обврска што со задоволство би ја избегнале. Иако на прв поглед изгледа како доста едноставна активност, која не...

Бабини трикови за чистење на домот

Нашите баби немале избор на производи за чистење на домот, па затоа биле принудени да се снаоѓаат и да чистат со намирници и производи,...