14.8 C
Skopje
22.9.2021 - 16:29

Ознака: домовите

Општините да учествуваат со идеи за алтернативно греење на домовите

СКОПЈЕ Климатските промени треба да се приоритет за сите институции, како и за целата заедница, порача министерот за локална самоуправа Горан Милевски, на конференцијата „Да...

Пандемијата влијае и на зголемување на агресивноста во домовите

Од Министерството за труд и социјална политика велат дека од направената компаративна анализа на податоците за периодот јануари - јуни 2019 и истиот период...

Дистанца во домовите, каде и колку е можна

Македонија е меѓу најлошо рангираните држави, во кои граѓаните живеат во мали домови со многу членови. Најголем простор, односно расположлива станбена површина по човек,...

Домовите станаа училишта за основно и средно образование

Епидемијата од светски размери, која човештвото ја живее првпат, ги стави на тест образовните системи низ светот, вклучувајќи ги и европските. Секој систем си...

Нови заболени во домовите за стари лица

Србија Здравствените власти во Србија се соочија со нови заболени лица во старечките домови во Ниш. Во приватниот дом за стари лица „Ескулап“, каде што...