Ознака: дома

Зошто и по короната да не се летува дома

Живописна е нашата земја и има многу убавини и, за жал, голем дел од нив не се откриени, можеби и токму поради тоа што...

Колку се движите кога работите од дома?

Во последниве месеци сè повеќе луѓе работат од дома поради пандемијата на коронавирусот, а некои како резултат на тоа и помалку вежбаат и сето...

­Европејците ќе работат од дома и по пандемијата?

Подготвил: Дејан Србиновски Повеќето од Европејците сакаат да ја задржат можноста за работа од дома и по завршувањето на пандемијата на коронавирусот, покажува најновото истражување...

Германците сакаат да продолжат да работат од дома и по пандемијата

Поголем дел од Германците сакаат да ја задржат можноста за работа од дома и по завршувањето на пандемијата на коронавирус, покажала студијата на германските...

Властите во Мадрид препорачуваат граѓаните да носат маски и во своите...

Официјален претставник од мадридскиот регион препорача граѓаните да носат маски и во својот дом ако во него има луѓе со кои не живеат постојано. Шпанија...

Како ќе изгледаат луѓето што работат од дома за 25 години?

Деловните стручњаци од „Директли аплај“ направија фоторобот што покажува како би можеле да изгледаат за 25 години луѓето што цел живот работеле од дома. Роботот...

Како да се одморите додека работите од дома

Работата од дома за време на пандемијата на коронавирусот стана вообичаена за многумина. Не само што се промени нашиот начин на работа туку и...

Направете куклен театар дома

Креативно катче за големи и мали Куклените претстави се омилена забава меѓу децата, па ви предлагаме во овие денови, кога цели семејства се дома, да...

Ако не можете да го посетите, донесете го „Дизниленд“ дома!

НОВИ КНИГИ: „Стефан во Магичниот град“ на Александра Велинова „Стефан во Магичниот град“ е насловот на новата книга за деца на Александра Велинова, што неодамна...

Совети за работа од дома ако имате деца

Според истражувањето спроведено на околу 185 милиони испитаници, просечното време на едно лице што конструктивно го поминува работејќи на дневно ниво е нешто помалку...