Ознака: домашни миленици

Прославете ги празниците одговорно – без употреба на пиротехнички средства

Домашните миленици не можат да се заштитат сами од нашето неодговорно дејствување во општеството. Тие не умеат да се справат со нашите неодговорни постапки кои имаат...

Зајаците – домашни миленици што се плашат од човечки допир

Доколку зајакот не го прифаќа допирот на сопственикот, може да стане агресивен поради стравот, а тоа претставува проблем во секојдневниот соживот, особено кога е...

Во АХВ досега евидентирани 9.200 домашни миленици

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги потсетува сопствениците на миленици дека е во тек кампањата за микрочипирање на кучиња и мачки. Кампањата ќе трае...

АХВ: Од сабота бесплатно микрочипирање на домашни миленици

Од сабота 1 септември почнува кампањата за бесплатна идентификација и регистрација на домашните миленици (кучиња и мачки) што ќе трае до 31 март идната...

Наскоро почнува вградувањето микрочипови кај домашните миленичиња

Наскоро ќе почне вградувањето на микрочипови кај домашните миленичиња (кучиња и мачки), информира директорот на Агенцијата захрана и ветеринарство (АХВ) Зоран Атанасов. - Постапката со...