18.8 C
Skopje
26.4.2019 - 12:23

Ознака: домашни миленици

Во АХВ досега евидентирани 9.200 домашни миленици

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги потсетува сопствениците на миленици дека е во тек кампањата за микрочипирање на кучиња и мачки. Кампањата ќе трае...

АХВ: Од сабота бесплатно микрочипирање на домашни миленици

Од сабота 1 септември почнува кампањата за бесплатна идентификација и регистрација на домашните миленици (кучиња и мачки) што ќе трае до 31 март идната...

Наскоро почнува вградувањето микрочипови кај домашните миленичиња

Наскоро ќе почне вградувањето на микрочипови кај домашните миленичиња (кучиња и мачки), информира директорот на Агенцијата захрана и ветеринарство (АХВ) Зоран Атанасов. - Постапката со...