Ознака: Домашните

Преспанскиот договор и домашните колаборационисти

За време на Шпанската граѓанска војна (1936-1939), нацистичкиот генерал Емилио Мола, преку радиообраќање се обидува да ги измами своите сограѓани дека на улиците на...

Суеверијата наспроти православните одбележувања на домашните слави

Честопати меѓу луѓето може да се слушнат разни толкувања врзани за одреден празник, кои низ годините прераснале во некакви традиции, а во суштина се...

Декретот на Бајден и розовите очила на домашните политичари

Гласови, кредибилитет и рејтинг се качуваат и се ловат со добро осмислени, мудри, прагматични и успешни домашни политики и дела, а не врз основа...

И домашните маски заштитуваат од ковид-19

Некои материјали од домаќинството се дури и поефикасни во спречување на минувањето честички од стандардните Н95 и хируршките маски, вели последното истражување на универзитетот...

Домашните кина не можат да опстојат со 30 отсто публика

Загуби во киноприкажувачката дејност Кината во моментов се соочуваат со една нова реалност, која не зависи само од проблемот на намалената посетеност, намалениот капацитет на...

Домашните туристи единствена надеж за спас на сезоната

Туристичките работници во земјава немаат илузии дека оваа туристичка сезона може да сметаат на позитивен биланс, но се надеваат дека барем ќе успеат да...