Ознака: домашната

На кантар бенефициите и ризиците

Иако само1.874 компании, или 3,2 отсто од вкупниот број на компании во земјава, се во странска сопственост, сепак, тие вработиле дури 20,1 отсто од...

Се заострува „војната“ меѓу доларот и еврото

Во последнава година се намалува вредноста на европската валута, а прогнозите се дека еврото ќе продолжи да слабее во однос на доларот и тој...

Владата со мерки за рестарт на домашната економија

Поддршката за компаниите за исплата на платите, финансиските средства за граѓаните со ниски примања, новата бескаматна кредитна линија и други економски проекти се најдоа...

Премиерот Заев го претстави четвртиот пакет мерки

Нова финансиска помош за домашната економија Вкупно 31 мерка во вредност од 470 милиони евра изнесува четвртиот пакет економски мерки, со кои Владата ќе им...

„Белите мечки“ во домашната политика

Додека се чека ДИК да ги официјализира и да ги објави конечните резултати од изборите, по завршување на сите жалбени и тужбени постапки, три...

Посилни стимулативни мерки за домашната економија

Промените во секојдневните навики, кои се наметнаа со ширењето на коронавирусот, на површина ја извадија потребата за домашно производство. Искуството од првите денови и...