25 C
Skopje
18.10.2019 - 15:58

Ознака: Долни Дисан

Долни Дисан крие фауна со иста старост како прачовекот

Се претпоставува дека пронајдениот мастодонт живеел за време на миоценот (во периодот од пред 24 до 4 милиони години), кога на планетата на овие...

Откриени остатоци од изумрен слон пред околу осум милиони години

Фосилни остатоци од изумрен слон од пред околу осум милиони години се откриени во близината на неготинско Долни Дисан. Според првичните согледувања, најверојатно станува...