20.1 C
Skopje
15.9.2019 - 23:08

Ознака: долг

Обврзниците ги покажуваат првите заеднички придобивки од ратификацијата

Инвеститорите покажуваат интерес за македонските државни обврзници откако е отворен патот за приклучување на Македонија кон НАТО, додека Грција за првпат ќе продава обврзници...

Потребно е продуктивно искористување на позајмените средства

Македонија треба да го стави фокусот на продуктивно искористување на позајмените средства, односно да позајмува само за цели што ќе го подигнат продуктивниот капацитет...

Тевдовски: Јавните финансии се во добра кондиција

Јавните финансии се транспарентни, јавниот долг е под контрола, а во процедура се и реформи за унапредување на јавниот финансиски систем. Ова го посочи...

Глобалниот долг драстично порасна

По десетгодишното задолжување предизвикано од достапноста на кредити со пониски камати по финансиската криза во 2008 година, долгот на пазарите во развој се зголеми...

Секоe бебе во Албанија се раѓа со долг од три илјади...

Независно од иницијативите на Владата, на премиерот Еди Рама, за намалување на нивото на јавниот долг тој и понатаму останува загрижувачка појава за економијата.  Експертите...

Постигнат договор за грчкиот долг

Министрите за финансии на евро зоната се договорија за условите за излегување на Грција од третата спасувачка програма. - Имаме договор со Грција- изјави синоќа...

Држави со најголем јавен долг

Пописот на држави според јавниот долг, овозможува увид во долгот на државата во однос на БДП. За да се споредат квотите на задолженост на...

„Водовод“ го продолжи рокот за плаќање на рати

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ ќе им го продолжи рокот до 29 мај годинава на граѓаните што имаат заостанат долг и сакаат да склучат...