Ознака: документи

Документите со „северна“ треба да се третираат како окупациски!

По институционалната окупација на Македонија, со исфрлање на сѐ што е „македонско“ од главните 136 институции поврзани со македонскиот национален идентитет, македонските институции и...

Документите од хартија наскоро ќе бидат минато

Документите од хартија наскоро ќе можат да бидат заменети со електронски кои ќе се добиваат само со неколку кликови. Секој граѓанин ќе може електронски...

МВР издава потврди за валидност на постоечките документи на граѓаните

Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија веќе почна со издавање потврди на граѓаните за документите што порано се издадени од Министерството што...

Никој не знае колку чини, но се знае кој ќе плати

Од вчера почна исполнувањето на договореното со спогодбата од Преспа. Во следниот период ќе следува промена на знаци, табли пред институции, печати, меморандуми, ќе...

Замената на патните документи и табличките на возилата на товар на...

Замената на патните документи и регистарските таблички со новото име на државата ќе бидат на товар на граѓаните. Новите регистарски таблички се очекуваат да...

Почнува обновата на документите за корисниците на социјална парична помош

Годишната обнова на документи за сите корисници на социјална парична помош почнува од утре, информираше Јавната установа меѓуопштински центар за социјална работа. Корисниците ќе...

Фирма со фалсификат документи избрана за изградба на обиколницата во Тирана

Албанскиот министер за инфраструктура и енергетика, Дамјан Ѓикнури соопшти дека од американските власти добил потврда дека фирмата „ДХ Албанија“, една од компаниите која беше...

Тркалезна маса за имплементација на проектот „Надвор од кругот- невидливи во...

Согласно залагањето на Владата на Република Македонија за олеснување на предизвиците со кои се соочуваат лицата без лична документација, денеска во Кичево се одржа...

За изводите од матично со недели се чека во подрачните канцеларии

Подрачните канцеларии на Управата за водење матични книги се отворени и работат, меѓутоа граѓаните се откажуваат од барањата кога вработените ќе им кажат колку...

Што кријат класифицираните документи околу преговорите за името?

Објавувањето информации класификувани како државна тајна може да направи трајни штетни последици врз државните интереси на РМ. Овој процес уште трае, пред нас е...