16.4 C
Skopje
25.4.2019 - 12:38

Ознака: дозволи

Германија наскоро ќе ги признае македонските возачки дозволи

Владата на Република Македонија очекува наскоро да биде потпишана Заедничка декларација меѓу Министерството за внатрешни работи и Сојузното министерство за сообраќај и дигитална инфраструктура...

Саудиска Арабија ги издаде првите возачки дозволи за жени

Саудиска Арабија денеска ги издаде првите возачки дозволи за 10 жени, во време кога во земјата течат подготовките за укинување на забраната за управување...