Ознака: дозвола

Без страв од опасност се вози без возачка дозвола

Со малку искуство и голема увереност дека можат, а притоа сѐ уште не се стекнале со право на управување моторно возило, многумина се решаваат...

Дури 680.000 Французи возат без дозвола

Во Франција 680.000 луѓе возат без возачка дозвола, а во повеќето случаи причина е цената за полагање возачки испит, пишува денеска весникот „Паризиен“. Весникот додава...

Дозвола за убиство

Дозволата за убиство (Licence to a kill) е експлоатирана тема во филмскиот блокбастер серијал за британскиот агент 007 во МИ6, Џејмс Бонд. Во серијалот...

Финска ја одобри изградбата на Северен поток 2 низ нејзина територија

Финските власти дадоа конечна дозвола за изградба и користење на територијалните води на државата за рускиот гасовод Северен поток 2. Гасоводот, кој се протега од...