Ознака: дождовна шума

И Амазонската дождовна шума погодена од коронавирусот

И Амазонската дождовна шума, значајна за балансирање на климата во светот и борбата против климатските промени, страда од пандемија на коронавирус која го забрза...

Лагите за пожарите во Амазонија се шират побргу од огнот

Спајкд Сега знаеме дека лажна вест е оти во амазонската прашума беснее пожар од невидени размери и дека човештвото ќе ги загуби главните „бели дробови“...