Ознака: дождови

Шангај во опасност поради силни дождови и ветрови

Во кинеската метропола Шангај е прогласено жолто предупредување поради силните дождови и ветрот кој дува со 20 метри во секунда. Метеоролозите очекуваат да наврнат до...

Заезерени булевари по секој дожд, а Скопје со атмосферска од само...

Повторно дождови, можно невреме попладне, гласат најавите на метеоролозите, а тоа, пак, за скопјани значи повторно влегување во сообраќаен хаос на полни улици со...