Ознака: добрососедски односи

Добрососедските односи донесоа повеќе придобивки од интерес на граѓаните

Третиот состанок за унапредување на соработката меѓу земјите од Западен Балкан што денеска се одржува во Тирана, започна со работниот дел на кој премиерот...

Бугарија: Поддршка за Македонија, но со целосно спроведување на Договорот за...

Бугарија дава целосна поддршка за интеграцијата на Македонија во Европската Унија, се вели во нацрт-декларацијата на Националното собрание, посветена на проширувањето на ЕУ и...