14.8 C
Skopje
27.9.2021 - 0:26

Ознака: добрина

Добрината е на врвот на човековата пирамида на вредностите

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Покрај важните нешта, секогаш има нешто што е поважно и нешто што е најважно. Станува збор за оние нешта...

Во надежта ги бараме добрината и решението за нашите тешкотии

проф. д-р Кирил Темков Кога животот на човекот е исполнет, надежта е неговата најголема суштина и најубава страна. Кога во животот некој има проблеми и...

На добрите луѓе секој човек им е ближен

проф. д-р Кирил Темков Блиските луѓе ги познавам и препознавам. Со нив ме поврзуваат контакти, со нив имам подолга или пократка врска, заеднички случки,...