Ознака: добитничка

Ќе пеам и ќе снимам додека ме држи гласот

Виолета Томовска, добитничка на „Св. Климент Охридски“ На младите колеги од естрадата им посакувам да доживеат барем дел од она што го проживеавме ние, да...

Дракулиќ добитничка на „букстар“ во 2018-та

Славенка Дракулиќ е добитничка на годинешната награда на четвртото по ред издание на фестивалот на европската литература „Букстар 2018“, кој во Скопје ќе се...