Ознака: доаѓа

Принцот на севдахот доаѓа во Скопје

Божо Вреќо, автентичниот пејач и изведувач од Босна и Херцеговина, кој со својот особен стил ги донесува традиционалните севдалинки, својот прв концерт во Скопје...

Помина летото, доаѓа нечистиот воздух!

Сите дишеме воздух и сакаме тој да биде чист. Токму поради немањето конкретни мерки и безидејноста на Владата за справување со загадувањето, сега на...

Брајан Адамс доаѓа во Скопје

По концертите на Лени Кравиц, Стинг и Ерос Рамацоти, во Скопје доаѓа и еден од најголемите мејнстрим артисти на светот, човекот што испеа безброј...

Доаѓа познатиот литературен агент Пјер Астие

На седмото издание на интернационалниот литературен фестивал „Про-за Балкан“, кој ќе се одржи од 19 до 22 мај на неколку локации во Скопје, ќе...

Претставата „Индиго“ доаѓа во Скопје

Српската претстава „Индиго“, во режија на Бранислав Лечиќ и со текст на Душко Премовиќ, ќе биде изведена вечерва, во 19 часот, во Домот на...