Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25401)

Домување

Трик за поставување светилки на елка Со божиќните и новогодишните празници пред нас, повеќемина од оние што ги слават почнаа да ги украсуваат своите домови...

Виртуелна посета на Чернобил

Нуклеарната централа „Чернобил“ се наоѓа во близината на Чернобил, во напуштениот град Припјат, на северот на Украина, а не е во функција од нуклеарната...

Дворецот „Ноишвајнштајн“ – инспирација за логото на „Дизни“

Дворецот „Ноишвајнштајн“, кој се наоѓа во германската покраина Баварија, е меѓу најпосетуваните туристички атракции во Европа, бидејќи годишно тука доаѓаат по 1,3 милион луѓе....

Светлечки маски што го откриваат коронавирусот

Тим научници од универзитетот „Кјото“ развија необичен метод за откривање на коронавирусот. Тие тврдат дека антителата на ноевите им овозможиле да дизајнираат светлечки маски...

Како да ја задржите линијата во текот на зимата

Зимата е време кога јадеме тешка заситена храна и повеќето од нас не се движат многу, па не е чудно ако се наталожи некој...

Стопанската комора и Берзата во расчекор

Потпретседателката на Стопанската комора на Северна Македонија, Анета Трајковска, за „Нова Македонија“ објаснува дека барањето за одложена примена е со цел компаниите да ги...

Кој во клин, кој во плоча

Синдикатите сметаат дека зголемувањето на минималната плата е неопходно, додека бизнис-заедницата вели дека покачувањето треба да се базира на зголемена продуктивност, а не на...

Подарените риби и затруената салата на другарот Лазо

ЗАБЕЛЕЖАНО, НЕНАПИШАНО Селото Вруток се наоѓа на околу седум-осум километри оддалеченост од Гостивар, поврзано со асфалтен пат, а од пред неколку години и со пешачка...

Се сече моликата за да се преживее?!

Националниот парк Пелистер, а во таа смисла и сите други национални паркови во државата, не треба, како и во минатото, своите приходи да ги...

Советот на министри на ЕУ ќе расправа за ...

Министрите за надворешни работи на земјите-членки на Европската Унија денеска треба да одржат состанок на кој, меѓу другото, треба да се расправа и за...