Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25390)

Искористете го подрумот на креативен начин

Домување Подрумот може да се пренамени и во активен простор за живеење и работа ако се обезбедат поволни микроклиматски услови (природна светлина и оптимална влажност...

Вежбањето на ладно време може да согори повеќе калории

Вежбањето на ладно време може да доведе до согорување повеќе калории, поради дополнителната енергија потребна за загревање на телото, но во исто време процентот...

Во Египет отворена авенијата на сфингите

Светиот пат во античкиот град Луксор и официјално е отворен за посетители по децении ископувања. Порано наречена Божји пат - авенијата долга речиси три...

Луѓето сакаат температури меѓу 18 и 22 степени

Климатските промени можат да бидат причина за многу здравствени проблеми. Што најмногу страда во нашето тело кога е премногу топло, кога температурите варираат и...

Десет едноставни совети за исхраната што треба да ги применувате

Размислете да исфрлите 50 калории или малку поинаков оброк. Користете ги овие лесни и научно засновани совети за исхраната, за да избегнете стотици калории...

Македонска образовна недела во Сомбор

Србија Во рамките на шестата Активна српско-македонска културна недела (СРМА) во Сомбор, Србија, се одржа Македонска образовна недела во Западнобачкиот Округ за македонската историја, јазик,...

Непродуктивни партиски комбинаторики го закочија и црногорскиот парламент

Црна Гора Црногорскиот парламент, исто како и македонското собрание, се наоѓа во неколкумесечна блокада, поради партиските поделби и неможноста актуелната влада на премиерот Здравко Кривокапиќ...

Половни „мигови“ против половни „рафали“

Србија и Хрватска си умислуваат дека се во „трка во вооружување“?! Набавката на француските авиони од типот „рафал“ за потребите на хрватската војска го подгреа...

Поголеми парцели за поконкурентно производство

Повеќето земјоделски стопанства во Македонија се помали од два хектара, наспроти 16,6 хектари просечна големина во Европската Унија. Малите земјоделски стопанства во државата се...

Каналите исчистени, но потребна е внимателност

ВЛАЖНИОТ БРАН И ОБИЛНИТЕ ВРНЕЖИ НОСАТ РИЗИК ОД ПОПЛАВИ По релативно топлото и стабилно време, изминативе денови Македонија е зафатена со влажен бран, кој донесе...