Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25388)

Нега и убавина

Во мода се враќа фризурата „бикси“ од 1990-тите Филмските икони од 1990-тите, Винона Рајдер, Дру Баримур и Хали Бери, своевремено ги урнаа предубедувањата дека само...

Ѕид на жртвите на коронавирусот во Лондон

Минатата година на ѕидот долг околу 500 метри, по должината на реката Темза во Лондон, почна исцртувањето на 150.000 срца посветени на жртвите на...

Ракопис на Ајнштајн продаден за 11,6 милиони евра

Ракописот на познатиот физичар Алберт Ајнштајн, во кој тој ја подготвувал својата општа теорија на релативноста, е продаден на аукција во Париз за рекордна...

Португалски уметник ги претвора бетонските блокови во графити

Португалскиот уметник Серџо Одит својата кариера со сликање со спрејови ја започнал во средината на 1980-тите години, а денес создава навистина одлични уметнички дела....

Црногорско семејство улови туна тешка 266 килограми

Семејството Рафаиловиќ од Црна Гора деновиве имаше несекојдневен улов - туна тешка 266 килограми. Овој примерок, како што велат, ги надминува црногорските рамки. Интересно е...

Речиси половина од светското население се храни лошо

ГЛОБАЛЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ИСХРАНАТА ВО СВЕТОТ Речиси половина од светското население е на лоша исхрана, што е штетно за здравјето, но има и негативни последици...

„Симбиотикс“ на Филип и на Ангел Коруновски

Изложбата „Симбиотикс“ на Филип и на Ангел Коруновски е отворена во Младинскиот културен центар. Ова е прва заедничка изложба на Филип и на Ангел...

Музејска збирка „Библиотека Искра“

Посети го музејот Музејската збирка „Библиотека Искра“ работи во состав на библиотеката „Искра“ од Кочани, како посебна организациска единица од 1985 година. Таа има мала постојана...

Ќерката на шпанскиот писател Мигел Делибес во Скопје

„Фондацијата Мигел Делибес“ се обидува да го зачува наследството на татко ми, исто така и да го олесни ширењето на неговата работа и вредностите...

Со 50.000 евра во „лов“ на нов устав

Собранието на Србија го донесе Законот за референдум, со кој се воведуваат значајни измени во однос на изјаснувањето на народот за одредени прашања што...