Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25384)

Од книгите секоjдневно учиме за животот!

Вие ни јавувате: Средба на третоодделенците од ООУ „Борис Трајковски“ од селото Моноспитово со писателот Киро Донев Ние учениците од трето одделение во ООУ „Борис...

Вистински луѓе во вистинско време на вистинското место

Сега повеќе од кога било на Македонија ѝ е потребно лидерство што ќе ја води земјата со визија, а не политикантство. Токму лидерството (не...

Народен херој или жетон број 61?

Зборот „пес“ не лае (Жерар Женет) Еве, за денес, уште еден фалсификуван поим. Тоа е изразот „народен херој“, од новите политичари преименуван во „историска личност“....

Македонската идентитетска јазична голгота

„Една земја на југот, многумина сe обидуваат одново да ја уништат. Преку неа ќе се кршат многу копја. Заради неа народ е подготвен да...