Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25372)

Седумдесет години прославуваме и сите се радуваме!

Градинката „13 Ноември“ од Скопје одбележува голем јубилеј Градинката „13 Ноември“ деновиве ќе го одбележи својот патронат, Денот на ослободувањето на Скопје, име што го...

Дератизација и департизација

Зборот пес не лае (Жерар Женет) Еве два збора што, за жал, веќе немаат корелат во стварноста. Зборовите си постојат, празни, што значи – циркулираат...

Диктатурите бавно паѓаат

Едно од големите зла од времето на тоталитарните системи е заробувањето на умот. Со континуиран и страшен идеолошки притисок, со конкретна, јасна и возвишена...