Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25348)

Неврзаните ни дојдоа во соседството

Движењето на неврзаните сега, за разлика од минатото, првенствено значи економска алатка за развој на домашните индустрии и простор за отворање нови пазари во...

Секторот на микро, мали и средни претпријатија на инфузија

Малите и средните претпријатија се од клучно значење за постигнување одржлив економски раст и се важен фактор за одржување на конкурентноста и за постигнување...

Грижата за менталното здравје е аванс за стабилна личност

Преку означувањето на Светскиот ден на менталното здравје се издига свеста за решавање на проблемите со менталното здравје во целиот свет. На овој ден организациите...

Тревога на највисоко ниво и за битолчани и за Министерството за...

Доколку во најскоро време не се најде соодветен медицински кадар од лекари специјалисти, Службата за ургентна медицина во Клиничката болница во Битола, која е...

Протеинска вакцина и надеж за силно производство на антитела

Хрватска ја воведува новата вакцина на „Санофи“, која сѐ уште се тестира Хрватска донесе одлука за увоз на 336.000 дози на вакцината „видпревтин“, која доаѓа...

Како пациентот ќе знае дека е целосно закрепнат?

Се проценува дека од 10 до 30 отсто од луѓето што претходно биле здрави и доживеале само слаба форма на коронавирусот, долгорочно не се...

Четвртиот бран со две грпки од камила

Според бројот на аплицирани вакцини, 38 отсто од целата популација во нашата земја се вакцинирани, а 35 отсто од популацијата во државата примиле две...

Нема вистински „политики за млади“ ако се изземени младите

Иако политичарите во Македонија секогаш истакнуваат дека земјата треба да направи сѐ за да ги вклучи младите во општествените процеси, да стекнуваат знаење, вештини...

Велика Британија бележи економско закрепнување

Бруто-домашниот производ (БДП) на Велика Британија доживеа период на закрепнување откако претрпе најголем пад досега во вториот квартал на 2020 година поради пандемијата. Истата...

Климатските промени поттикнуваат конфликти

Студија на Институтот за економија и мир посочува дека климатските промени и еколошките закани, како и недостигот од пивка вода во светот, може да...