Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25309)

Новата трибина на „Билјанини Извори“ во завршна фаза

ОХРИД Градоначалникот Константин Георгиески заедно со претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини, неодамна направи увид на завршните градежни активности за изградба на новата трибина на градскиот...

Се гради западен булевар

ГЕВГЕЛИЈА Деновиве активно се работи на подготовките за изградба на западниот булевар Св. Климент Охридски во општината Гевгелија. Градежната фирма „Еуроинг“ со својата механизација започна...

Керамичка работилница во Вранештица

KИЧЕВО Во Вранештица неодамна се одржа младинска керамичка работилница. На настанот учествуваат учениците од локалните средни училишта „Мирко Милески“ и „Дрита“, како и учениците од...

Се отстрануваат бариерите за лицата со физичка попреченост

БИТОЛА Општина Битола во изминатиот период реализира голем број инфраструктурни и други програмски активности за подобрување на животот на лицата со физичка попреченост. Покрај приспособувањето...

Со пробивање на тунелите ќе се пробие и економската изолација

Поради недостиг од квалитетни патни решенија цели региони сѐ уште се пасивни Најмалку три аспекти ја оправдуваат идејата за изградба на тунели, а тоа се економичноста,...

Се наѕира ли нов здравствено-граѓански раскол

КОНТИНУИТЕТ НА ПАРТИСКИ, НАЦИОНАЛНИ, КОНФЕСИОНАЛНИ И ДРУГИ ОПШТЕСТВЕНИ ПОДЕЛБИ Наместо поделба и етикетирање на вакцинирани и невакцинирани, постојат ли други механизми што може да спречат нови...

Никулецот на организираната антифашистичка борба во Македонија

Осумдесет години од основањето на Првиот скопски партизански одред „Како резултат на војната и наша Македонија е окупирана од германски, италијански и бугарски војски... Ние...

Детално скенирање и безбедносна проверка на гостите од Авганистан

ПРЕД НАЈАВЕНОТО ПРИСТИГНУВАЊЕ НА 650 ЛИЦА ОД АВГАНИСТАН Македонија уште во 2011 година има воведено рестриктивни мерки против одредени лица, групи, претпријатија и субјекти во...

Авганистан е глобален безбедносен тригер

Интервју со професорот Методи Хаџи-Јанев Универзитетскиот професор Методи Хаџи-Јанев е одличен познавач на безбедносните и меѓународните случувања поврзани со Блискиот Исток и со Авганистан, каде...

Подзаконскиот акт го претрка законот

ИЗДАВАЊЕТО ЛИЧНИ КАРТИ БЕЗ ГЛАСАЊЕ ВО СОБРАНИЕТО КАКО ПОВОД Владеењето на правото е приоритет во Македонија. На тоа постојано предупредуваат аналитичарите, невладиниот сектор, меѓународната заедница, кои...