Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25303)

Интересни начини за украсување ѕидови

Домување Направете ѕид-галерија: наредете слики, цртежи, фотографии, графики, постери од подот до таванот... На овој начин, ѕидот ќе биде доминантен и ќе изгледа како уметничко...

Струите во Атлантски Океан најавуваат големи климатски промени

Системот на струи во Атлантски Океан, моторот на климата на северната хемисфера, може толку многу да ослабне, што наскоро може да дојде до големи...

Водата од пластика е 3.500 пати полоша од онаа од...

Водата од чешма е илјада пати подобра опција за животната средина од водата во пластично шише, велат научниците. Тие додаваат дека е факт оти е...

Како влијае музиката на нашето расположение и однесување

Музиката е многу корисна алатка за регулирање на нашето расположение. Таа веќе одамна е дел од човечките ритуали, а со развојот на уреди за...

Панорама / Извалкани и невини

Белград - Во последните пет дена имаме голем број заразени од коронавирус, над 40 лица, од тоа има шест деца на возраст од 10...

Бугарија би можела да остане и без влада и без претседател

Клучот за излез од политичката криза е во рацете на бугарскиот претседател Румен Радев, кој се обидува да го заобиколи Уставот со деделувањето на...

Фокус кон нова извозна стратегија!

Упатените истакнуваат дека на земјата ѝ треба нова извозна стратегија и економски политики насочени кон извозна диверзификација или преструктурирање кон извозни производи со поголема...

Психосоцијална и психолошка помош за лицата погодени од кризни состојби

Центарот за испорака на новиот вид услуги при Црвениот крст на Македонија ќе воспоставува и развива нови методи, кои ќе се базираат на силна...

Обучени негуватели ќе им помагаат на стари лица во хранење, капење,...

Корисници на проектот „Услуги за помош и нега во домот“ ќе бидат стари лица со навршени 65 години што не можат да се грижат...

Демократијата се мери и со родова еднаквост

Во светлината на најавите дека од 2022 година жена ќе биде прв раководител на НАТО Мислењето дека мажите се подобри политичари или лидери од областа...