-6.2 C
Skopje
26.1.2022 - 7:00

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25301)

Пожарите се разгоруваат и на социјалните мрежи

Социјалните мрежи одамна станаа политичка алатка за балканските политичари за придобивање на довербата од граѓаните. Во регионални рамки, најактивни на социјалните мрежи се Еди...

Во јуни имало помалку од 50.000 туристи

Според Државниот завод за статистика Бројот на туристите во јуни 2021 година изнесувал 47.167, од кои 47,2 отсто биле домашни туристи, а 52,8 отсто странски...

Со вклученост на банките во креирање бизнис-планови до поголем економски раст

Поранешни гувернери посочуваат дека во светот, особено во развиените земји, веќе има соработка меѓу банките и компаниите, каде што банките и сами подготвуваат и...

Варијантата ламбда е следната закана?

Додека продолжува пандемијата на ковид-19, а улогата на шпиц корона-играч ја презема делта-сојот, првите инфекции предизвикани од новиот сој ламбда се појавија во САД,...

Македонецот што бил регрутиран да го убие Хитлер

Во август 1940 година, на состанокот на поголем број британски агенти од повеќе служби, одржан во Истанбул, било договорено да се воспостави контакт со...

Идентитетот, државјанството и адресата на граѓаните скриени во новиот софтвер

Предвремената подготовка на компјутерскиот софтвер за издавање лични карти се чинеше како добра идеја, бидејќи администрацијата овој пат однапред ќе беше подготвена да им...

Општина Центар со опомени до правните и физичките лица за несовесно...

Комуналните редари од Секторот за инспекциски работи на Општина Центар изминатиот период се на терен и вршат засилени контроли во подрачјето на Дебар Маало. Преполни...

Со коњските трки Скопје личело на Париз и на Лондон

Скопски легенди Приказната за островот во реката Вардар, на кој се одржувале коњски трки, а згора на тоа бил долг околу три километри, звучи навистина...

Има ли простор за загриженост за состојбата со водоснабдувањето на Скопје

Во моментов снабдувањето со вода за пиење се реализира во целост, со напомена дека на дневно ниво по потреба се вклучуваат и 5-7 бунари,...

Човештвото да се подготви за соживот со коронавирусот

Пандемијата на ковид-19, на која не ѝ се гледа крајот, од корен ги промени животот и навиките на човештвото. Стануваат ли вирусите наше секојдневие,...