Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25291)

Не ги чувам своите медали

Тој им се придружи на Фелпс, Шпиц, Бјонди и на Ото, кои се единствените пливачи со барем по пет злата од едни ЛОИ КЕЈЛЕБ ДРЕСЕЛ,...

Блаже Конески засекогаш

Бевме ученици во петто одделение (ах, тоа мое петто, никогаш не излегов од него) кога на еден од часовите по мајчин јазик, учителот В....

„Тито и Дино“ – прва македонска сликовница целосно изработена со...

Илустрираната книга за деца „Тито и Дино“, која неодамна излезе од печат во издание на „Либи“, дел од „Арс ламина - публикации“, е првата...

А што правиме кога грешиме?

Драги деца, од денеска во „Колибри“ ќе објавуваме делови од книгата „Бонтон за деца“ на познатиот македонски писател Наум Попески, кој исто така неколку...

Треба да се чува стража за да биде чиста секоја...

По двете недели поминати во викендичката кај Влатче, сите се вратија дома во Скопје. Вики и Влатче беа среќни и задоволни, а нивните родители...

„Стефан на прошетка со Ками во Египет“

НОВА КНИГА ЗА ДЕЦА ОД АЛЕКСАНДРА ВЕЛИНОВА „Стефан на прошетка со Ками во Египет“ е најновата книга за деца на Александра Велинова, која ќе им...

Школски пример

Токму постојаното себенадминување, до што се доаѓа со обезбедување настап на најдобрата верзија на себе, преку напорни и повеќегодишни подготовки, индивидуални и тимски..., го...

Како до посиромашна, поневработена и попросперитетна Македонија?

Не, не е печатна грешка. Така треба да стои. Моја теза е дека Македонија ќе стане просперитетна само ако биде посиромашна и ако не...

Тортура на мнозинството – демократија меѓу слободата и нееднаквоста

Пред некое време во анализа писание во т.н. „ептен слободен печат“ на стандардната, вечна тема, кусок на демократија на трнливиот и неизвесен пат кон...