Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25286)

Политичка желботека и со платите

Зголемувањето на платата не треба да се искористува за политички цели за да се добиваат гласови. Зашто платата не е политичка категорија, туку економска....

Како се врати дома „украдената“ книга „Том Соер“!

Авторите Киро Донев, Славка Арсова, Вера Андон, Ксенија Маказлиева Трајчева, Весна Мундишевска Велјановска и Душко Трифуновски, со чии книги растеле многу деца кога биле...

Претпразнична телеграма до татковината на лажните пријатели

Збогум куло моја недоѕидана, што те ѕидав од пафтањето на крилјата на исплашените гугутки, од црното во зеницата на македонскиот рис, што те ѕидав...

Скопје 1963 – 2014 – 2021

За вкусовите не спориме, има решенија што поинаку би ги реализирале и јас и критичариве. Едно пропуштаат да осознаат и признаат, по многудецениска апстиненција,...