2.8 C
Skopje
25.10.2021 - 3:28

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25284)

Нанесувате крем само ако сте на отворено

Нега и убавина Летото е време кога секојдневно сме изложени на сонце, па затоа ни треба и заштита. Меѓутоа, многумина често погрешно ги користат средствата...

Ревија на најпознатите бикини во историјата

Бикините се парче облека на кое најмногу се радуваме во текот на летото, а единствена задача ни е да ги следиме трендовите на сезоната...

Лани светот се прости од легендата и блуз-воин

Една година без Питер Грин Питер Ален Гринбаум, алијас Питер Грин, кој почина лани на овој ден, претставува вистинската легенда и херој на британската и...

„Трага во бескрајот“ – голем концерт во чест на Оливер...

„Трага во бескрајот“ е голем проект во сеќавање на Оливер Драгоевиќ, замислен како низа од настани што ќе нѐ потсетат на вечната трага што...

Со ограничувања за влез, фестивалите не се места за...

Научна студија од „Егзит“ Во изминатите две недели беше спроведено научно истражување во Нови Сад, насочено кон процена на влијанието на фестивалот „Егзит“ врз ширењето...

Највредните ракописни книги се стари над седум века! (1)

Во НУБ „Св. Климент Охридски“ под специјален режим на чување се околу триста ракописни книги и фрагменти од 13 до 19 век. Станува збор...

Стратегија купи ден, продај!

Сите големи светски сили планираат и размислуваат однапред. Тие одат дотаму што успеваат да изградат и да практикуваат аналитички документи со национални правци во...

Италијанскиот расизам на италијанските Италијанци од Италија

Уште малку фудбал. Или не е баш фудбал. Италија стана европски шампион. И тоа не е во ред. Титулата мора веднаш да им се...

Византиската дипломатија како насушна потреба

Од денешна перспектива, можеме да ги обвиниме Византијците дека се служеле со интриги и лукавства, меѓутоа тоа бил единствениот начин за да преживеат. Честопати...