Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25265)

Белгија – Италија дуел меѓу непобедените

Двете репрезентации што ги добија претходните 14 меча, по 10 во квалификациите и по четири на ЕП 2020, играат вечерва во второто четврт-финале ФУДБАЛ Еден од...

Секој од нас е една плочка домино

Климатските промени се закана за целиот свет и поради тоа се бараат регулација, превентива и енергични санкции од страна на секоја влада. Тоа се...

Владината и сдсмовската контрапропаганда

Надолго и нашироко е пишувано во светот и кај нас за местото и улогата на пропагандата и за нејзината моќ да ги заведува луѓето...

Сираци на политиката

Во глобализираниот свет, националните малцинства претставуваат спој на културите, интересите и менталитетите на нивните стари и нови татковини. Феноменот на малцинствата е продолжение на...