Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25265)

Скулптурата „Храм“ на Жарко Башески стои оштетена во центарот на Скопје

Ваква неодговорност е неразбирлива за никого, а најмалку за мене како автор на делото, вели скулпторот Жарко Башески Скулптурата „Храм“ на скулпторот Жарко Башески стои...

Панорама / Аплауз за златните девојки

Брисел - Од вчера се укинува роамингот помеѓу Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, С Македонија и Албанија. Тоа значи дека цените за СМС...

Почнува примената на ковид-сертификати во ЕУ

Грција ги отвори сите копнени гранични премини со соседните земји, и тоа со работно време од 24 часа. Македонските граѓани ќе може да патуваат...

Период на санирање на последиците од португалското претседателство

Преземањето на претседателската палка се случува во неповолен политички амбиент за проширување на ЕУ, особено што во претходниот шестмесечен мандат на Португалија не беа...

Потребна е поголема регионална соработка за членство во ЕУ

Слободно движење на стоките, слободна трговија со услугите, отстранување на пречките во трговијата со стоките и услугите, како рамка за поголеми олеснувања во рамките...

Ало, Скопје „тражи“, „трси“ и повикува на разговор, соработка и почитување

Претставниците на стопанските комори укажуваат дека за заеднички економски успех на земјите од Западен Балкан, соработката ќе треба да се фокусира на елиминирање на...

Кампања за затворање на ФЕНИ

Кој најмногу се спротивставувал на обидите за зачленување на СФРЈ во тогашната Европска економска заедница? Како политичкиот и партиски врв на тогашната држава ја...

Се движиме ли во вистинската насока

Потребни се 28 дена без позитивен случај за да може да се прогласи крај на пандемијата Ќе имаме ли укинување на пандемијата или не? Потребни...

Нашата гранична полиција многу поефикасна од полициското тело на ЕУ

Европската погранична полиција „Фронтекс“ потфрли во извршувањето на своите функции Како што се зголемува бројот на информациите дека повторно е „жива“ балканската маршрута на мигранти,...

Мерка за остварување на зелената агенда со неизбежно оптоварување на граѓаните?

Дел од јавноста ја гледа како начин за дополнително оптоварување на граѓаните, а опозицијата најавува блокади во Собранието. Дали ова законско решение ќе оди...