5.6 C
Skopje
19.10.2021 - 8:43

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25251)

Ангеловски: Нема простор за разочарување, имаме уште два меча

ФУДБАЛ Македонија загуби од Австрија со 1-3, во меч во кој Горан Пандев стана вториот највозрасен фудбалер што постигнал гол во историјата на европските првенства....

Од природата учиме како да бидеме подобри!

Живиот свет околу нас во стиховите на Трајче Кацаров (12) Драги деца, во „Колибри“ секој вторник ја следите серијата „Живиот свет околу нас во стиховите...

Духовниот џин од Небрегово

Стихови за великанот На Блаже Конески Одамна ме плени со длабочинатана поетската мисла и ме трогна со искреноста на песните, тој е светлината. Тој е светлината. Многумина со неговите духовни...

За ловецот и срната

Ексклузивно во „Колибри“ песни од сѐ уште необјавената книга за деца на писателот Ефтим Клетников „Малечката принцеза“ ЗАКОНИК БР. 8 Нека ги чува зрната во својата кобна...

Долготрајното гледање во екраните на технолошките уреди го оштетува видот!

Деца внимавајте: Во последно време сѐ повеќе се зборува за штетноста на сината светлина што ја емитуваат многубројните дигитални уреди што ги користиме. Меѓутоа, новите...

Другарството не познава ниту раси ниту бои, другарот секогаш до својот...

Креативен повик на „Колибри“: Учениците од ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ - Скопје им го возвратија поздравот на врсниците од скопското ООУ „Круме Кепески“ Драги деца, и во...

Рески, цртички, книга, драма и плоча на македонски

Јазикот, писменоста и верата нѐ одржале како народ и тогаш кога не сме имале наша сопствена држава, и тогаш кога сме биле поделени, покорени...

Херодот меѓу Македонците

(Во чест на д-р Христо Андонов Полјански) Еве, ја отворам небесната порта, невидлива за вас долу. Пливам низ синевината просторна, а таму се моите сакани девојки, жени...