Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25233)

Продадени парцели за цена од 2.230 денари за квадратен метар

ГЕВГЕЛИЈА На јавното наддавање за отуѓување градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, на подрачјето на Општина Гевгелија, одржано на 20 мај, се продадени 10 градежни...

Пререгистрација на картички на возила во стариот дел од градот

ОХРИД Врз основа на утврдениот режим на сообраќај за стариот дел од градот Охрид и Правилникот за издавање картички за движење на моторни возила во...

Од денеска започнува масовната имунизација

ПРИЛЕП Во спортската сала на училиштето „Ѓорче Петров“, во која е сместен и целосно уреден регионалниот вакцинален пункт за масовна имунизација на населението против ковид-19,...

Трета награда за Тамара Трајческа од Прилеп

На онлајн пијано-натпревар во Италија Тамара Трајческа, ученичка во трето одделение во ОМУ „Ордан Михајлоски-Оцка“ од Прилеп, во класата на проф. Игор Николоски, деновиве се...

Првите учители се наши духовни татковци

Етика за млади проф. д-р Кирил Темков Луѓето ги слават оние што ѝ се посветиле на добродетелта на образованието на другите. Меѓу нив ги изделуваат...

ООУ „Кочо Рацин“ од Охрид второнаградено на E-твининг проектот „Математички филмски...

Вие ни јавувате Учениците од основното училиште „Кочо Рацин“ од Охрид се дел од меѓународниот проект на Е-твининг - „Математички филмски фестивал 2021“. Учествуваат 26...

Отворено 40-то јубилејно издание на „Малиот битолски Монмартр“

Традиционално, како и во изминатите 39 години, во неделата пред просториите на детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ во Битола, свечено беше отворено...

Од природата учиме како да бидеме подобри!

Живиот свет околу нас во стиховите на Трајче Кацаров (9) Драги деца, во „Колибри“ секој вторник ја следите серијата „Живиот свет околу нас во стиховите...

За посестримување на птицата и рибата

Ексклузивно во „Колибри“ песни од сѐ уште необјавената книга за деца на писателот Ефтим Клетников „Малечката принцеза“ ЗАКОНИК БР. 5 Овој закон необичен можеби е малку лудост, малку...

Награди за најубави цртежи од Центарот за странски јазици во...

На Велигденскиот натпревар за најубави ликовни творби што го отвори Центарот за странски јазици во Скопје, стигнале голем број творби, па задачата да се...