Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25228)

Катче за млади ликовни таленти во МКЦ

Во Младинскиот културен центар во Скопје е отворена Ликовна работилница за млади таленти. Училиштето за цртање, сликање и рекреација работи по утврдена програма, која овозможува...

Марковски: Задоволство е што во тимот имаме двајца врвни играчи

Фантастично е тоа што клубот ни даде можност по 16 години повторно да играме заедно. Ни се допадна Скопје, среќни сме и одлучни да...

Цртаме, пишуваме и летаме со „Колибри“!

Повик за соработка: Училишна пошта Драги деца, наставници, родители, вашиот пријател „Колибри“ ве повикува крајот на оваа чудна пандемиска година да го претвориме во соработка,...

Од природата учиме како да бидеме подобри!

Драги деца, во „Колибри“ секој вторник ќе ја следите серијата „Живиот свет околу нас во стиховите на Трајче Кацаров“. Бидејќи писателите секогаш бараат инспирација во...

За дигиталниот свет и, хм, дигиталните учебници

УТРЕ: АНАЛИЗА НА ЉУПЧО КОЦАРЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ Во својот текст академик Коцарев се осврнува на дигиталниот свет, брзиот напредок на компјутерските науки и вештачката...

За богатството

Ексклузивно во „Колибри“ песни од сѐ уште необјавената книга за деца на писателот Ефтим Клетников „Малечката принцеза“ За богатство да се води само она Наше што е, и...

Кој да отвори пошироки образовни светогледи?!

Општините собираат пари за гостувања на балкански пејачки ѕвезди, за смоквијади, ракијади, за пастрмајлијади... Но никој не кажува колку пари одвоија за подобри услови...

Со „Колибри“ летаме и во Вевчани ќе слетаме!

Креативни поздрави се упатени до соучениците од ООУ „Страшо Пинџур“ во Вевчани. Се надеваме дека до крајот на учебната година и други училишта, поттикнати...

Ние Македонците

Дебати, дискусии, па и вицови за потеклото, постоењето (или непостоењето) на Македонците и на Македонија со несмалена жестина се одвиваа и во нашиот медиумски...

Бродопловен канал Вардар – Морава, пловна врска Солунски Залив –...

Овој дамнешен сон на многу умни и креативни луѓе од Балканот и светот од изминатите два века - ја доби големата шанса да се...