Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25223)

Зар и Ангел Димитров затруен со фашистички отров?

СКАНДАЛОЗЕН ФОТОДОКУМЕНТ ШТО ФРЛА СЕНКА ВРЗ КОПРЕТСЕДАВАЧОТ НА ИСТОРИСКАТА КОМИСИЈА ОД БУГАРСКА СТРАНА Со Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија...

Училишната табла хит во ентериерот

При украсување на ентериерот, еден од најпредизвикувачките моменти е сликањето на ѕидовите. Сите други детали подоцна зависат од тоа која боја ќе ја изберете....

Уште колку години ќе свети Сонцето?

Што знаеме за Сонцето? Сонцето е старо околу 4,5 милијарди години, според НАСА. Ќе сјае, проценуваат научниците, уште многу повеќе. - Ѕвездите како нашето Сонце...

Холанѓаните градат „хотели“ за спас на пчелите

Во Холандија се градат т.н. хотели за пчели, за да се спаси овој вид на инсекти. Проектот започнал затоа што половина од вкупниот број...

Најстариот мрзливец Јан наполни 51 година

Најстариот познат мрзливец на светот наполни 51 година, целосно сам, баш онака како што тој сака. Тој има свои причини за тоа. Негувателките во...

Мама Сами е новата претседателка на Танзанија

Низ историјата мал број жени владееле на африканскиот континент, само десет Жените, политиката и Танзанија Сами Сулуху Хасан првпат беше избрана за потпретседателка на Танзанија во...

Панорама / Нонпејперот можен патоказ!

Белград - Државниот секретар во Министерството за здравство на Србија, Мирсад Ѓерлек, изјави дека заштитните маски ќе мора да се носат најмалку уште од...

Пилот-проект со забави за вакцинирани лица

Хрватска Хрватскиот национален штаб за цивилна заштита ќе спроведе пилот-проект за одржување разни настани во кои ќе учествуваат само целосно вакцинирани граѓани, односно луѓе кај...

Борел со „нонпејпер“ за целосна интеграција на Западен Балкан

Високиот претставник на ЕУ, Јосеп Борел, на министрите ќе им го даде на увид документот со кој јасно се порачува целта, а тоа е...

Македонија има ниска инфлација и финансиска стабилност

Извештај на рејтинг-агенцијата „Фич“ Македонската економија се карактеризира со ниска инфлација и финансиска стабилност, како резултат на водењето кредибилна финансиска и макроекономска политика, конзистентни со...