Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25218)

Толеранцијата на корупцијата станува дел од балканската култура

Досегашните режими во земјите од Западен Балкан не се спротивставуваат на оваа практика, знаејќи дека тоа е дел од системот и дека овој вид...

Слабиот административен капацитет ги урива плановите за капитални инвестиции

Експертската јавност во повеќе наврати алармира дека е неопходно да се ревидира процесот на планирање на капиталните инвестиции и да се идентификуваат сите тесни...

За реално намалување на невработеноста се потребни реални податоци

Кога зборуваме за невработеноста во Македонија, она што првично треба да се утврди се фактите, дали за време на пандемијата има или нема зголемување...

Техничари за заштита на животната средина

НОВ ПРОФИЛ ВО УЧИЛИШТЕТО „МАРИЈА КИРИ СКЛОДОВСКА“ Техничар за заштита на животната средина е релативно нов профил што го нуди средното стручно училиште „Марија Кири...

Нови поригорозни давачки за загадувачите

Деталите за идната рестриктивна политика на Европската Унија се очекува да бидат презентирани во почетокот на јуни годинава, а кон нив ќе мора да...

Mеридијани

Мексико - Најмалку 23 лица загинаа, а 65 се хоспитализирани кога се урна мост на една метро-линија во Мексико Сити додека минуваше воз. - За...

По Индија, Африка е потенцијално жариште на ковид-19

Светот се соочува со нова опасност од неконтролирано ширење на епидемијата на коронавирусот, а африканскиот континент, кој има приближен број жители како и Индија...

Се градат домови за стари лица

БИТОЛА Заради зголемување на веќе постојните капацитети за згрижување стари и изнемоштени лица, на просторот на поранешната касарна во Битола, во тек е изградба на...

Maкедонија да продолжи да го следи својот здравствен интерес

Словенија и Унгарија, и двете членки на ЕУ, викендов потпишаа билатерален договор со кој ги регулираат патувањата на своите граѓани, а контра препораките на...

Екоакција „Генералка викенд“

ГЕВГЕЛИЈА Општина Гевгелија ќе биде дел од првата екоакција „Генералка викенд - За чисто како дома исто“ во организација на „Мен енд маунтен“, продукциска компанија...