Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25211)

Зачестените хакирања ја активираа сајбер-одбраната на велесилите

Додека САД тактизираат во воведувањето нова стратегија за заштита на дигиталните податоци, ривалските сили како Русија и Кина веќе го зграпчија денот, велат Ерик...

Македонија „зад огледалото“

Претседателот на МАНУ во својата анализа се осврнува и на моделите на владеење и поделбата на моќта во Македонија, при што нуди решенија за...

Сиромашните го создадоа, богатите го украдоа

О да, знам јас дека фудбалот е бизнис и шоу. Ама не може за сметка на алчноста, да се убие играта. Не може за...

Државата треба да ги уништи јатаците!

Оваа симбиоза на политиката и криминалот, најпрво се овоплотила на Сицилија, а потоа како канцер се проширила до Рим во самото срце на италијанската...