Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25209)

„Редми“ ќе претстави нов мобилен телефон за гејмери

Техно Брендот „Редми“ објави неколку детали за својот претстоен паметен мобилен телефон. На 27 април ќе биде претставен нов паметен телефон наменет за гејмерите, кој...

Онлајн промоција на книгата „Основен тренинг за живот“

Онлајн промоцијата на книгата „Основен тренинг за живот“ од Марино Башиќ ќе се одржи денеска, во 19 часот, на фејсбук-страницата на издавачката куќа „Арс...

„Гугл“ овозможи виртуелни посети на туристички локации

Пандемијата на коронавирусот предизвика хаос низ целиот свет, кој вклучува и ограничувања на патувањата, но благодарение на „Гугл“ сега е можно виртуелно да се...

Човечкиот мозок е развиен подоцна отколку што се претпоставуваше

Мозокот на современиот човек е помлад отколку што се сметаше претходно и, веројатно, се развил пред милион и пол години, односно откако луѓето застанале...

Најевтини земји каде што со малку пари може да се живее...

Изборот на достапни места за удобно живеење низ светот е разновиден, така што можете да изберете помеѓу историски градови, тропски оази, како и помали...

Ин мемориам: Димитар Масевски

По повод ненадејното заминување на Димитар Масевски, публицистот, историчар и хроничар на градот Куманово, покренувач и главен уредник на списанието „Корени“, директорката на Институтот...

Монети од Тиквешијата претставени во каталог

Нумизматичкиот каталог на Музеј-галеријата во Кавадарци содржи 178 монети од периодот на антиката до средниот век Од богатата нумизматичка збирка на Музеј-галеријата во Кавадарци, која...

Зелено светло за европската Зелена агенда

По постигнувањето согласност за Европскиот зелен план, пред земјите од Западен Балкан претстојат крупни обврски за намалување на штетната емисија на гасови Преговарачките тимови на...

Пандемијата ги десеткува занаетчиите

Целиот занаетчиски сектор е погоден од ковид-кризата, бидејќи одредени занаетчиски дејности се соочуваат со драстичен пад на приходите затоа што природата на дејноста не...

До влез во ЕУ забрана за ГМО во храната

Во нашата држава е забрането производство, ставање во промет, увоз на храна и производи од храна што содржат ГМО или се составени од ГМО...