-4.2 C
Skopje
1.12.2021 - 4:38

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25196)

Уште неколку размисли за идентитетското убиство на Македонците (2)

Значи, во твојата дилема, драг читателу, работата е едноставна: кај монасите е доброволно, со избор (слобода) менувањето на името што го озаконува вертикалниот симболизам,...

Македонската уметност се создаде како перманентно спротивставување на насилството

Македонското културно искуство, кое се кристализира повеќе од еден милениум, органски е поврзано со големите цивилизации на античката култура и византиската уметност. Оттаму, македонската...