-6.2 C
Skopje
26.1.2022 - 9:20

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25195)

Во Нов Зеланд има продавница каде што сè е бесплатно!

Главниот град на Нов Зеланд, Велингтон, стана град со многу невообичаено место - продавница каде што сè е бесплатно. Оваа социјална продавница или банка за...

Потоплото море на Арктикот носи снег и студени бранови во Европа

Арктички Океан, кој поради глобалното затоплување ја губи ледената површина, директно придонесува за пообилни снежни врнежи во Европа, како на пример во 2018 година,...

Уште една деценија ќе носиме маски?!

Заштитните маски за лице и физичкото растојание може да бидат присутни како превентивни мерки уште една деценија, тврди поранешниот судија на Врховниот суд на...

Чувар на горили во Конго е едно од најопасните работни места...

„Вирунга“ е најстариот и најголем национален парк во Африка. Позициониран е во дел од државата Конго каде што се одвива граѓанска војна во поголемиот...

Скандифорнискиот стил е полн погодок

Минималистичкиот скандинавски стил на декорација е популарен со години, а негов голем ривал е пошарениот опуштен калифорниски стил. Но не мора да се одлучите...

Панорама / Сите против еден

Атина - По пауза од два месеца, продавниците во Грција одново се отвораат, под посебни правила и прописи, со задолжително испратен СМС и со...

Што ќе донесат изборните циклуси на Балканот

По парламентарните избори во сите земји од регионот продолжија старите проблеми поврзани со нефункционалната демократија, високата корупција и нискиот економски стандард на населението. Затоа...

Приватниот сектор поотворен за вработувања на телесните инвалиди од јавниот

Од Сојузот на лица со телесен инвалидитет признаваат дека, поради субјективни и објективни причини, не сите нивни членови се конкурентни на пазарот на трудот,...

Пазарот на трудот неподготвен за постпандемиската економија

Јазот помеѓу бараните и понудените работни вештини е главен проблем на македонскиот пазар на трудот и тој е присутен отсекогаш, а не е последица...

Навалица по дадилки, но не и по лиценци

Преполовениот капацитет во градинките поради состојбата со пандемијатa на ковид-19 на многу родители не им остави друга можност туку за чување на своите деца...