Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25189)

Без човечкиот капитал нема економски раст

Доколку ја зголемиме атрактивноста на нашата земја како место за стабилна работа и за соодветно вреднуван ангажман на млади високообразовани лица и систем со...

Државата се отцепи од народот, а Илчо стана лик од роман

На „кнезот“ од селото Крстец, Илија Јорданоски Денес пишувам за обичниот, невидлив човек, херој на трудот. Доста ми е од високи теми: општеството, државата, владетелите....

Постлустрација – безбедносна сертификација

Оваа чувствителна тема, обелоденета и пренесена во микросветот на милиони ликови, создава потресна драма од лични судбини и судбини на нивните потесни семејства и...

Какво време дојде

Литературно катче / Пандемијата во очите на една гимназијалка Какво време дојде... секој дома да седи и од една корона да се плаши. Какво време дојде... мир да се...