Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25166)

„Љубовен роман со додатоци“ од Милисав Савиќ на македонски

Во издание на „Бата прес“ на македонски јазик е објавен романот „La sans pareille – љубовен роман со додатоци“ од современиот српски писател Милисав...

Наградата „Боро Митриќески“ за скулптурата на Слободан Милошески

Со учество на единаесет уметници од земјава, на изложбата „Современа скулптура - 2021“, која ја организира Друштвото на ликовни уметници на Македонија, наградата за...

Позитив корона кантри

Македонија „позитив корона кантри“, посети ја, стекни природен имунитет! Ова може да биде одличен слоган за летната туристичка сезона оваа година, со кој Македонија,...

Подобро е да се снима под протоколи отколку воопшто да не...

И покрај сите ризици, кои се разликуваат од продукција до продукција, пандемијата придонесе за поголема солидарност, бидејќи сите ние сме на некој начин погодени...

Попис за живот, попис за смрт (1)

Знам дека има многу нешта што те мачат, драг читателу, та си во постојана несоница. Знам дека сега те вознемирува отворената геноцидна челуст на...

Брзо решавање на жешките еколошки точки

Проблемите за екологијата во Македонија одамна се поставени со Студијата изработена и издадена во Швајцарија во 2000 од УНЕП, „Постконфликтна оцена на ЖС -...