Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25165)

Нема лабаво кога станува најгусто

И покрај тоа што бројот на новозаразени повторно оди во една нагорна линија, се чини дека многумина сѐ уште не ја сфаќаат сериозно состојбата....

Третиот бран чука на порти

Според некои од здравствените работници, потребни се нови рестриктивни мерки, по примерот на другите европски држави ПАНДЕМИЈАТА ВО НОВА ПРОЛЕТНА ОФАНЗИВА Влегува ли Македонија во трет...

Како изгубивме еден Македонски Брод во 2020 година

Белата чума долго време е присутна кај нас, а тоа значи дека од година на година нѐ има сѐ помалку. Особено е за одбележување...

Mеридијани

Будимпешта - Унгарскиот премиер Виктор Орбан се закани дека ќе ја повлече својата партија Фидес од Европската народна партија (ЕПП) во ЕП доколку конзервативниот...

САД извршија воздушни напади врз милтантни групи во Сирија

САД извршија воздушни напади на проирански милиции во Сирија, како одговор на неодамнешните ракетни напади против американски цели во Ирак. Тоа беше прва воена...

Колку пати светот за „влакно“ избегнал нуклеарна војна

Американски извештај од кој неодамна е тргната ознаката за тајност, познат како „Воената закана од 1983“, открива нова епизода од тоа колку светот досега...

Се прават подготовки за магистралниот гасовод

ГЕВГЕЛИЈА Во тек се постапките за изградба на магистралниот гасовод од Неготино до Гевгелија и поврзување со соседна Грција. Како што најави министерот за транспорт...

Го нема ветениот aкцелератор, пациентите одат на зрачење во Скопје

БИТОЛА Наместо да биде готов за шест месеци, и по осум години акцелераторот во Битола не е готов. Пациентите, болни од карцином во Битола, се...

Молкот значи одобрување, но за кого?

Со оглед на покажаното насилство на протестите и агресијата на демонстрантите кон припадниците на полицијата, но и кон медиумите, нереагирањето и оглушувањето на меѓународната...

Сточарите задоволни од бројноста на јагнињата

КИЧЕВО Сопствениците на матичните стада овци од Кичевско, задоволни се од бројноста на јагнињата и нивниот развој. Релативно топлата зима им овозможи на газдите на...