Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25165)

„Љубовни писма: Вита и Вирџиниjа“ jа раскажува епистоларната приказна

Книгата „Љубовни писма: Вита и Вирџинија“, со предговор на авторот Алисон Бешдел, излезе во почетокот на месецов, во издание на американскиот издавач „Пингвин“, во...

Домување

Тапетите сѐ уште се голем тренд во уредувањето Светските трендови во дизајнот на ентериер оваа година се ориентирани кон надминување на нашите сопствени рамки. Целта...

Виртуелно патување со локално радио

Пред една година не можевме ни да сонуваме до кој степен и колку долго пандемијата ќе влијае во сите сфери на нашите животи, а...

„Вирџин галактик“ ги одложи туристичките вселенски летови

Компанијата „Вирџин галактик“ ги одложи своите туристички летови во вселената за 2022 година. Надежта за патување во вселената во текот на 2021 година речиси...

Русија го лансира првиот сателит за следење на временските...

Руската вселенска агенција (Роскосмос) соопшти дека го лансирала првиот сателит, чија примарна задача ќе биде да ги следи климатските промени и условите на животната...

И здравите намирници може да се штетни во големи количества

Умереноста е важна и кај здравата храна, затоа што секогаш постои можност да консумирате премногу „добри работи“, без оглед дали станува збор за ореви,...

Панорама / Воен рок за сиромашните

Атина - Грција од вчера почна со дополнителни рестрикции за влез на државјани од трети земји, а новите построги мерки се однесуваа на граничните...

Северноатлантскиот сојуз недоволно „отпорен“ на епидемијата

Некои странски и домашни експерти сметаат дека помошта од НАТО против пандемијата можеше да биде понавремена и во поголем обем, особено кон земјите од...

Како да се редуцира сивата економија

Ефектите од намалувањето на сивата економија се значителни за сите, државата ќе добие повеќе даноци и придонеси, компаниите што работат легално ќе ја намалат...

Градежниот сектор поотпорен на пандемијата

Градежниот сектор, и покрај пандемијата, минатата година успеа да забележи раст, што создава впечаток дека би можел да биде двигател на економскиот раст. Какви...