3.8 C
Skopje
20.10.2021 - 4:06

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25159)

Кој ќе биде претседател – митрополитот Михаил или Блаже Ристовски?

Од денешна перспектива, 30 години подоцна, интересно е да се види со какви политички предизвици се соочуваше државата во тоа време, како Киро Глигоров...

Домување

Стаклото се враќа во мода Стаклениот мебел е присутен во ентериерот со години, но во последниве години добива сè поголемо внимание. Повеќето лица се одлучуваат...

Како да знаете дали сте се предозирале со шеќер?

Речиси е невозможно да се избегне шеќерот, згора на тоа, едноставно го има толку многу и секогаш е скриен во храната што всушност цело...

Парк од бајките посветен на Ханс Кристијан Андерсен

Во Данска се отвора нов музеј посветен на Ханс Кристијан Андерсен. Еден од најголемите писатели на бајки на сите времиња ќе добие музеј со волшебна...

Состојбата со европските скијачки центри е хаотична

Жичниците работат во едни земји, но не и хотелите. Во други има хотели, но не и жичници. И правилата се менуваат од ден на...

„Безбојното мече“ нѐ носи на врвот на светот

Првично стрипот е направен за деца, но сепак и децата и ние возрасните сме имале или имаме моменти кога сме се чувствувале „безбојни“, вели...

Панорама / Оваа или онаа држава!

Тирана - Во последните извештаи на Европската канцеларија за азил, Албанија се најде на второто место според барањата за азил во однос на населението,...

Балканот повторно во фокусот на глобалните интереси

Новата криза во односите на Москва со Западот има бранувачки ефект во многу соседни земји каде што се судираат руските и западните интереси Најновата криза...

Јавните финансии пред постпандемиска консолидација

Економските мерки во посткризниот период, според најавите од Владата, ќе бидат насочени кон стимулирање на личната потрошувачка на граѓаните и дополнителна поддршка на стопанството...

Животот под висок напон

Доколку се на соодветно растојание, далноводите со висок напон немаат штетно влијание врз здравјето и животот на луѓето што живеат во станбени згради и...