Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25157)

Пронајден хрватски вид на коронавирус!

Во Хрватска се потврдени 11 случаи на британскиот вид на коронавирусот, но има сомневање дека постојат и нови варијанти на ковид-19 во оваа земја....

Борбата против корупцијата брзо согорува

Опозициските партии во земјите од Западен Балкан се многу погласни во предизборниот период, кога даваат силни ветувања пред граѓаните за спречување на корупцијата, а...

Слободното движење на капиталот, стоките и услугите приоритет на претседавањето на...

Претседавањето доаѓа во момент на започнувањето со имплементацијата на Акцискиот план на заедничкиот регионален пазар, кој беше усвоен во Софија во ноември 2020 година...

Осмомартовската треска ѝ пркоси на пандемијата

Во туристичките агенции, нагласувајќи дека веќе има интерес за осмомартовските патувања, но и за летните аранжмани, објаснуваат дека патувањата ги организираат според сите важечки...

Професор Башески: ФЛУ мора да се усовршува и да биде во...

Професорот на ФЛУ, Жарко Башески во разговорот за „Нова Македонија“ се осврна на големите предизвици со кои се соочува факултетот, меѓу кои е работата...

Дали новиот патријарх на СПЦ значи и нов однос кон МПЦ?

Новиот патријарх на СПЦ, Порфириј, се смета дека гравитира кон конзервативното крило на црквата, близок на бачкиот епископ. Порфириј е всушност и негово „духовно...

Земја заглавена во бескрајна чекалница

МАКЕДОНИЈА И ЕВРОПСКАТА УНИЈА Обидите на нашата држава да пристапи во Европската Унија (ЕУ) се преточени во закочен процес, кој перзистира во поголемиот дел од...

Изборите да бидат извор на конкурентни идеи и компетентни човечки ресурси

Промената на изборниот модел со отворени листи и една изборна единица со или без изборен праг несомнено ќе доведе до нов квалитет во македонскиот...

Неработен ден – да, ама кој?

Што се добива и колку може да се загуби ако недела стане неработен ден? Зошто токму недела, а не флексибилност за истото тоа, да...

Современите трендови во медијацијата и предизвиците за регионална соработка во земјите...

ОДРЖАНА МЕЃУНАРОДНА РАБОТИЛНИЦА Во организација на Асоцијацијата за корпоративна безбедност - Скопје, на 19-ти месецов, се одржа работилница на тема „Современите трендови во медијацијата и...