21.8 C
Skopje
27.9.2021 - 13:42

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25148)

Фабержеовите jаjца ги скараа руските олигарси, кустоси и директорот на „Ермитаж“

Во Санкт Петербург е отворена изложба од збирката на приватниот колекционер Александар Иванов Руската ликовна сцена ја тресе голема афера, која се врзува за Фабержеовите...

Уметникот придонесува за симбиоза на човекот со природата

Симона Манчева, координаторка на проектот „Скулптури од лаванда и друга диворастечка флора“, е задоволна од вниманието што го привлекува истоимената изложба во Куманово, која...

Без пардон во борбата против корупцијата

Блокадата од Бугарија не е оправдување Македонија денес да е една од најкорумпираните држави. Некогашните блокади од Грција не можат да бидат алиби што...

Богојавление. По колежот во Преспа (2)

Да. Со раната на Македонците е затворена / и зашиена со златниот конец на Исус онаа / пукнатина кобна што ја отвори каменот на...

За македонските делби и поделби

Длабока поделеност меѓу граѓанството, јавните личности, новинарите, академската и дипломатската фела. Разногласие доведено до степен на усвитеност, нетолерантност и лична нетрпеливост. Во медиумите и...